Брад и Кендъс Торп: Тигър и лъв – ето я комбинацията!

Брад Торп провежда библейски семинари повече от 45 години в над 70 страни. Той и съпругата му Кендъс основават Адвентната новинарска мрежа и работят заедно по своя най-голям проект – мрежата на Hope Channel TV с 46 телевизионни канала по целия свят. Брад и Кендъс имат трима синове и един внук.
Семейство Торп са в България, за да представят Код: Бъдеще – революционните новини от книгата „Откровение“.

Брад и Кендъс Торп са големи приключенци. Навремето той й обещал, че няма да скучае и се оказал прав. И нима е възможно да се отегчават, когато имат трима синове, но не спират да пътуват дори когато те са мънички. Събират живота си в шест куфара и различни хотелски стаи. А в годината, когато най-малкият им син станал на една годинка, успели да си бъдат у дома едва 11 дни. Кендъс признава, че е била автомат – със завързани очи успявала да подреди куфар и за секунди да намери всяко нещо в него.

Brad Thorp

Брад и Кендъс Торп: 35 години заедно

Семейство Торп има вече 35-годишна история с романтично начало. Той е 13 години по-голям от нея. Неговият баща му казал: „Вгледай се в това момиче“. Нейният баща го предупредил: „Тя е тигър. Ако я опитомиш, твоя е!“ Но Брад признава, че все още не е успял. За нея той е лъв – силен и стабилен. Изобщо мъжът, който е искала да има до себе си. Брад вметва малък коментар: „Тигър и лъв – ето я комбинацията!“

Брад и Кендъс Торп признават, че не всичко е било идеално. В брачната връзка има и спадове. Но ако можеха, биха повторили всичко както е било. Брад забелязва, че това, което работи в брака, е да се посветиш на другия и на вашата любов. Кендъс цени неговата индивидуалност и това, че е добър баща. Той е много емоционален, когато говори за нея. Казва, че обича да държи ръката й и ни доверява, че тя знае много тайни за щастлива връзка.

Внуците – последната голяма любов в живота

Говори се, че внуците са последната нова любов, която Бог дава на човека. И по всичко личи, че това е така. Докато обсъждаме „голямата новина“ от Катманду – десетмесечният Джеймс – лицата на двамата греят. Най-новото попълнение на семейство Торп вече разпознава своите баба и дядо, защото става много радостен, когато ги вижда по скайп.

Това е една слънчева история, но не съвсем безоблачна. Защото Брад е диагностициран с рак в четвърти стадий. И всичко, което видях – тяхната любов, непринудено спокойствие и истинска загриженост за другите, ме кара да се питам откъде черпят тази сила и човечност! Може би малка част от отговора е това, което казва Брад Торп: Човек се определя от своите решения, а не от своите изкушения!