Един щастлив брак със специалното участие на Еразъм

Криси и Йонатан са женени от 3 години, но изглеждат като свежа двойка на първа среща. Поглеждат се с онези умилителни очи, с които се гледат прясно влюбените. В отговор на моите въпроси, Йонатан се усмихва занесено. И дори се представя като мъж на жена си – „Йонатан, на 27 години, женен за Криси“. Тя разказва детайлно за тяхното запознанство и това си е в реда на нещата – завършила е приложна лингвистика с английски и немски език. А сега е преподавател в немско училище.

щастлив брак

Малко предистория

Криси: Бях в Германия по програма Еразъм. И като се върнах в Пловдив, от университета ме помолиха да посрещна един германец от университета в Дрезден. Така да се каже, „заблудил се“. Това е рядко явление, защото повечето студенти отиват в София. И така, аз посрещнах Йонатан на автогара Юг. Показах му града, университета и понеже нямаше среда, започнах да излизам с него, за да не е самотен. Така потръгна нашата история. Дори, когато решихме да се женим, обмисляхме дали да не поканим жената, която ми предостави честта точно аз да посрещна Йонатан. 

В любовта всичко е лесно

Новите езици са обща страст и за двамата. За Йонатан това е първата полза от любовта, за която се сеща: „Аз учи по-лесно езици“. Конфликт-мениджмънт в брака е също нещо „лесно“. Криси уточнява: „В началото говорехме на английски и не бяхме толкова емоционални, колкото бихме били на майчин език“. Голямо улеснение, когато се карат. Докато си преведат фразите и градусът на емоцията пада. „Караме се, но се сдобряваме. Трябва само бързо да простиш, да кажеш „извинявай“ и да си припомниш какво е важното в една връзка“. 

Криси и Йонатан живеят в Германия, но идват често в Пловдив. Старият град е едно от любимите места на младото семейство. Все пак в мен остана известно съмнение, че за Йонатан най-голямата забележителност на Пловдив е самата Криси.