И жените допускат грешки

В една война няма невинни. Включително и в семейните. Когато се стигне до „война“ у дома, в нея задължително участват двама. Ако слушаме пледоарии на адвокати в бракоразводните дела, техните клиенти винаги са невинни ангели, попаднали в лапите на дяволи. Но истината обикновено е по-различна.

Много често хора, преминали през горчилката на развода, казват: „Ех, да можеше тогава някой да ме посъветва… но бях млад и глупав. И загубих онова, което можех да спася.“ А дори да не се стигне чак до развод, мини-войните, които се водят през годините, оставят своите белези в душите и на двамата.

По-често се обсъждат мъжките грешки, довели до тези войни, и по-рядко женските.

Но жените правят точно толкова за убиването на любовта, колкото и мъжете.

Например, да нахлуват в личното пространство на мъжете си, без да се замислят. Защото са си по-общителни по природа, за тях не е притеснително да разказват за всичко и да разпитват за всичко. До известен момент това може да се приема като загриженост и интерес към другия, но отвъд определена граница е задушаващо и потискащо. Освен това, мъжете по принцип са по-ревниви към личното си пространство и подобно „нахлуване“ може да ги настрои много зле към прекрасните им половинки; може да стартира недоволство и враждебност, които да прераснат в хронични конфликти и дори в отчуждение и раздяла. Затова, по-внимателно с разпитите, мили дами. Уважавайте уединението и правото на личен периметър на вашите любими мъже.

Друга вбесяваща мъжете женска грешка са „загадъчните“ разговори.

Когато вместо да опише кратко и ясно проблема или да постави въпрос, тя просто подмята разни неща, отправя „зашифровани“ послания, мълчи повече от нормалното. Това буквално изкарва мъжете от релси, защото те нямат склонността и таланта на жените да четат подтекст. Просто така са устроени. И вместо да се опитват да ги „обучават“ в тази посока, по-добре жените им да се научат да говорят в прав текст, без заобикалки и без очаквания той да се „досети“. Иначе мъжът живее в постоянно напрежение, че е „изпуснал“ нещо, че не се е справил, че пак е забравил; а това напрежение рано или късно се освобождава в конфликт. Което не е добре за никого.

И това не е всичко. Още типично женски грешки, съсипващи любовта – чуйте в предаването.