Иди и ти прави така – библейско послание от д-р Емил Гаджалов

– Били, Били! Ела да ми помогнеш. Искам да се преоблека с пижамата и да си лягам. – Малката 3 годишна Лори викаше с цяло гърло от втория етаж на къщата.
Чичо Били беше на първия етаж и вършеше някаква друга работа.
– Лори – провикна се мъжът – нямаш нужда от моята помощ. И сама знаеш как и можеш да се преоблечеш с пижамата.
– Да, знам, Били. – Отговори вече по-кротко малкото момиче. – Но понякога хората имат нужда от хора, дори когато знаят как да направят нещата сами.

Коя е най-практичната вест на християнството? Да, ние се нуждаем от другите хора, дори когато можем и знаем как да се справим сами. Още повече се нуждаем от подкрепата на другите, когато не можем да се справим сами.

Благотворителност

Понятието „благотворителност“ наистина означава да правиш добро. Това е най-практичният израз на християнската вяра. Когато случаят го изисква, когато някой се нуждае да му направиш добро, тогава е твоят момент. Иди и го направи. Това е проява на милост, грижа, състрадание и любов.

Исус ни кани да се присъединим към Неговите усилия и да проявим своята вяра на практика в помощ за другите. Това е апелът Му в историята, която д-р Емил Гаджалов ни представя. Тя е една от най-хубавите истории, притчи, разказани в Новия Завет.

Библейското послание от д-р Гаджалов е част от поредицата „Зареди се“ и е записано за Хоуп Ченъл България.