Излекувай семейството си сам

Аудио курсът
„Излекувай
семейството си сам“

на психотерапевта Боряна Младенова е предназначен точно за онези половинки от двойката, които са „узрели“ за идеята за семейна терапия, но не могат да убедят в това човека до себе си.

Боряна Младенова е психолог и психотерапевт с голям опит, със специалност „Семейна и когнитивно-поведенческа психотерапия“. Омъжена е, има двама синове – тийнейджъри. Обича да чете и плува, маниак на тема трупане на книги.

Когато семейната кола започне да буксува, започва и търсене на помощ. Все още ние, българите, трудно преглъщаме идеята, че имаме нужда от терапевт. Предпочитаме да се справим „сами“ или с помощта на добронамерени роднини и приятели. Това, обаче, не винаги действа. И щем-не щем стигаме до терапевта. Тогава възниква друг проблем. Единият от съпрузите е готов да направи тази крачка, но другият решително отказва. Може би от срам, може би от инат, може би от самонадеяност… А терапевтът е категоричен: „Не мога да ви помогна, ако не идвате и двамата; ако и двамата не сте изпълнени с искрено желание да оправите нещата.“ И семейната кола продължава да буксува.

Аудио курсът „Излекувай семейството си сам“ на психотерапевта Боряна Младенова е предназначен точно за онези половинки от двойката, които са „узрели“ за идеята за семейна терапия, но не могат да убедят в това човека до себе си. Възможно ли е да излекувам семейството си сам? Има ли механизми, които помагат? Къде грешим най-често? Какво да направим, когато само единият иска да танцува, а другият не може и не иска да научи стъпките? Кой за какво носи отговорност в семейството? Какви са моделите на семейни взаимоотношения и кои от тях са погрешни? Къде е мястото на емоциите? А на роднините и „голямото семейство“? Колко вида семейни триъгълници има и кои от тях са опасни? Семейните кризи унищожават ли връзката или я укрепват?

Ако проследите целия курс, ще получите отговори на тези и на още много въпроси, свързани с отношенията в семейството ви.

1. Как изглежда „перфектната“ връзка

2. Кризата като шанс

3. Моделите в двойката

4. Танцът на порочния кръг в двойката

5. Отношенията с родителите в контекста на връзката

6. Използване на емоцията като водач

7. Уроци от предишните поколения

8. Кой за какво носи отговорност

9. Кой върши домакинската работа

10. Да носиш някого на гърба си

11. Излизане от семейни триъгълници

12. Промяна на погрешни модели във взаимоотношенията