Кого да слушаме по време на COVID

Живот по време на COVID

Коронавирусът порази не само физическата, но и духовната ни имунна система. Наред с притесненията за живота и здравето си, ние сякаш загубихме духовни корени и започнахме да се лутаме като загубени деца сред конспирации и контра-конспирации, експертни и контра-експертни мнения, маски, дезинфектанти, граждански протести, онлайн-обучение и онлайн-работа… За по-малко от година животът ни се преобърна с главата надолу и с краката нагоре – започнахме да се плашим от неща, от които никога не ни беше идвало наум да се плашим; примирихме се с неща, с които смятахме, че никога няма да се примирим; но и открихме неподозирани нови страни на живота.

В цялата тази вихрушка в един момент се сетихме да се запитаме: „Ами Библията? В нея пише ли нещо за COVID? За ваксините? За вирусите?“ После се сетихме, че това си е модерен феномен и дори не знаем дали в библейски времена е имало вируси – такива, каквито ги познаваме днес.

По-добре да слушаме Библията

И все пак, Книгата на книгите затова е свещена и вечна – защото е формулирала принципите, които движат света, независимо от всякакви модерни явления. Модерните явления също се подчиняват на тези принципи. Е… има ли тогава „правилна“ и „неправилна“ позиция спрямо сегашната криза от библейска гледна точка? Кого да слушаме по време на COVID кризата?

Пастор Христо Станев, след личен сблъсък коронавируса, стига до много сериозни и дълбоки изводи, въз основа на един вечен библейски текст. Да, в Библията пише какво да правим и кого да слушаме по време на COVID криза. Непременно го чуйте.