Крис Ленард: Работата с човешкото сърце никога не е скучна

Крис Ленард е момче на 40, което изглежда на 25. Може би защото живее, както иска. Щастливо женен. Фен на здравословния живот. Работи като съветник с човешкото сърце. И е предал живота си на Бога – най-доброто от всички добри решения, които е вземал.

Крис Ленард ще дойде пак

Крис е в България за седми път. Харесва българите и е готов да ни похвали за 5 неща, като ни върне 1 критика. Според него, ние сме топли, усмихнати, приятелски настроени, обичаме Бога и сме големи стоици. Насърчава ни да бъдем по-точни.

Крис Ленард обича живота

Лекар или проповедник?

Крис се е колебал каква професия да избере. Сега не си представя 30 години да работи като кардио-хирург. Решава да бъде съветник. Нещо като хирург, но от друг тип. Работи с човешкото сърце и вижда как то се променя. Това е винаги различно и никога не е скучно.

Крис Ленард: „Всеки има копнеж в сърцето си. Не знаем какъв е той. Правим това или онова. Но оставаме неудовлетворени. Тогава Светият Дух чука на сърдечната врата. Независимо от цвета на кожата ни, произхода или статута, отвътре всички сме еднакви.“

Крис Ленард обича живота

Защо изглежда толкова млад? Не изразходва повече енергия, отколкото има. Не купонясва по цяла нощ, не пие алкохол, не взема наркотици. Щастлив е да изпие един фреш. Щастлив е, че е женен за една жена, а не за десет.

„Нищо не ми липсва. Чувствам се в безопасност. Защитен съм от нещата, от които не се нуждая.“

Най-доброто решение

Крис Ленард: „Като малък имах своите детски преживявания с Бога. Но когато бях на 14 години, Той ми ги припомни по един задълбочен начин. Имах въпроси, изучавах Библията и стъпка по стъпка получих някои отговори. Един ден коленичих и казах: „Господи, моят живот е Твой! Прости ми всичко. Искам ти да живееш в моето сърце“. И това е най-доброто решение, което някога съм взел“.

Опитайте това!

Ако не познавате Бога или пък чувствате, че връзката ви с Него не е особено близка, направете някои уговорки, за да видите Неговата сила. Всеки има проблеми – в брака, с децата, работата, училището… Кажете: „Господи, покажи ми отговора на този въпрос!“ Но не поставяйте ограничения във времето и бъдете отворени за хилядите начини, по които Бог може да ви отговори. И когато Той го направи, напишете писмо на радио 3:16, за да знаем какво се е случило.