Кулинарни приказки с Юлия Плачкова

Юлия Плачкова е майка на три деца и модерна жена, за която Пловдив – Бристол е лична магистрала. Пребивава на смени в двата града, без да предлага извинение за своята неуседналост, а го живее като предимство. Предимството да пътуваш и да се черпиш с най-доброто от „всички възможни светове“! В България са нейните корени, а в Англия й харесва уважението към личното пространство и чуждите граници.

Юлето е забавен събеседник и концептуалист на Сестри по манджа и братя по корем с обещаващ талант на готвач и разказвач а ла Джулия Чайлд. Тя самата не умира да готви, но децата й са ентусиасти кулинари в кухнята. Когато те се вихрят, мама се моли за търпение. И все пак е доволна, защото да приготвиш храна за някого е обич и грижа от най-чист вид.

Малката обича да меси, а голямата дори си направи торта за рождения ден – сама! И освен, че беше красива на вид, беше изядена! Сега двете са в Бристол с баща си и голямата приготвя храната. 

Кулинарни приказки с Юлия Плачкова
Кулинарни приказки с Юлия Плачкова

Малко уточнение

Сестри по манджа и братя по корем е апетитна кулинарна групичка за боб, леща, всякакви чудати кюфтета; бъркочи и гурмета…Това е място за кулинарна класика и модерни експерименти, трикове и забавления, но също за споделяне и нови приятелства.

Защо направих Сестри по манджа?

Забелязах, че постоянно нещо ни разделя. И понеже храната винаги събира, исках да се свържем в общност, която се разбира. Просто да седнем около една маса във фейса! Макар че често манджата загаря, а аз не съм разбрала…

Кулинарните уроци на живота

Културата на хранене е част от културата на общуване. Повечето семейства днес живеят на скорост и основното нещо, което ги събира, е вечерята. Това е времето, когато сядат около масата, хранят се и общуват. Всъщност, както казва Юлия – общуването е №1, а другото става по-сладко покрай него.

Да похапнем на сладки приказки с Юлето и Ради!