Най-важният въпрос на Великден – библейско послание от пастор Борислав Йорданов

Козунак, яйца, заек, печено агнешко, нощно бдение със свещи – кое е най-важното нещо на Великден? Нито едно от изброените. Но има нещо съдбоносно важно, с което е свързан този празник, който мнозина считат за важен. В предаването „Библейски послания“, посветено на Великден, ще
бъде илюстриран с важен момент от живота на една реална историческа личност.

Най-важният въпрос на Великден

Новият римски управител

Събитията се развиват през 60-та година след Христа. Мястото е Кесария, на брега на Средиземно море, там където днес се намира Израел. Новият римски управител на Юдея идва, за да наследи неспособният си предшественик, който е довел до напрежения и смутове. Юдейските фракции се борят за власт и нещата излизат извън контрол. Ветровете на бунтовете вече духат по тези земи.
Един проблем ще изпита новият управител. Но не неговите административни способности и управленски умения. Проблемът в своята дълбочина е много по-сериозен, защото от обществен и публичен се оказва, че всъщност е личен. За решение на този проблем не могат да му помогнат неговите колеги. Нищо, че са от царски произход и добре познават обичаите и нравите в провинцията.
Проблемът всъщност е…

Най-важният въпрос на Великден

Този важен въпрос на Великден е… Ще го чуете в предаването „Библейски послания“. Това е въпрос за всеки човек. Той се изправя като непреодолима сила, която изисква конкретен отговор от всеки от нас. Пастор Борислав Йорданов Ви пожелава, докато слушате да намерите лично за себе си отговор на този важен и неизбежен въпрос.