Пророчески комикси в книгата Откровение

Комикси в книгата Откровение

Книгата Откровение е изключително интересна. Тя съдържа пророчески комикси. Нейната вест е толкова революционна, че Бог използва анимационни герои, за да я запази. Когато я четете, вие откривате различни символи – огромни чаши, от които се изливат големи ужасии; ангели, печати, свещи, змей и елегантна млада дама… Удивително е, че Библията ни обяснява какво означават тези неща и как ще приключи всичко. „Откровението“ разглежда събитията от времето на Христос, настоящето и бъдещето. Тя говори за новия свят, който Бог е планирал за тази планета.

Тук съм, за да представя серия от теми върху кн. Откровение и се опитвам да обясня всяка една от тях. Но големият въпрос е: Какво от това? Теорията не ни ползва, ако не я приложим. Обикновено човек може да отговори с покорност от 2 минути на въпроси, задавани 10 години!

Онова, което лично съм разбрал е, че кн. Откровение има феноменална вест на „дързост и красота“. Всеки човек може да живее, свободен от вината и да бъде истински оптимист.

Откровение в комикси

Моето откровение: Аз съм смъртоносно сериозен!

Искам да бъда напълно откровен. В момента съм диагностициран с рак в четвърти стадий. Имам метастази. През последната година и половина преживях две сериозни операции. Оперираха белия ми дроб и отстраниха една трета от черния дроб. Миналата седмица ми откриха още един тумор (непосредствено преди събитието Код: Бъдеще в Пловдив). Това не е оптимистичен вариант. Предстои ми лъчетерапия. Затова като говоря за оптимизъм, това не е някакъв пай в небето за мен. Аз говоря за Брад Торп. За реалния живот, за моя живот… За онова, което ни дава надежда на мен и на съпругата ми Кендъс. Последното нещо, което искам, е връзката ни да се разпадне поради смърт. Имам трима прекрасни синове, три прекрасни снахи и един мъничък внук. Имам всичко, за което да живея. Не искам да умра от рак.

Да, милиони хора са в идентична ситуация. В живота ни се случват ужасни неща. Но поради вестта на Библията, ние можем да посрещнем бъдещето без страх. Това не е някаква философия, теология или психология, нито е стратегия от книгите за самопомощ. Това е моята увереност в сблъсъка с реалния живот.Надежда, която може да има всеки!