SMS-те на Бога – библейско послание от п-р Емил Гроздев

Здравословни проблеми в детството принуждават поетесата Елизабет Барет да води живот почти като на инвалид. Но тя намира сродна душа и се омъжва за поета Робърт Браунинг през 1846 година.

Има нещо много интересно и поучително в нейната по-късна история. Поради заболяването си в своята младост Елизабет е била строго надзиравана от баща си. И когато тя се омъжва, сватбата ѝ се провежда тайно, поради неодобрението на родителите ѝ. След това тя, заедно със съпруга си, отплават за Италия, където остават до смъртта си. Въпреки че баща ѝ и майка ѝ се отричат от нея, Елизабет никога не се отказва от любовта си към тях. Почти седмично тя им пише писма. Но нито веднъж те не отговарят на тях.

Писма, които трябва да бъдат прочетени

След 10 години, прекарани в Италия, Елизабет получава по пощата голяма кутия. Вътре намира всичките си писма, без да е разпечатано нито едно от тях! Днес тези писма са сред най-красивите шедьоври в класическата английска литература. Ако родителите ѝ бяха прочели само няколко от тях, вероятно връзката им с Елизабет е щяла да бъде възстановена.

Мнозина днес не знаят, че Бог изпраща послания на любов и загриженост за всеки от нас. Имаме ги на разположение, благодарение на Библията. Ще бъде голяма загуба да пропуснем тези послания. Пастор Емил Гроздев ви увещава да се възползвате от тях.