Заедно (с деца) за по-добро здраве

Какво ли е удивлението да седнеш, за да ти измерят кръвното и да видиш, че твоят „лекар“ е 11-12 годишно дете? И още по-удивен оставаш, когато разбереш, че това момченце е не само любезно и добро, но и дава всичко от себе си, за да ти помогне най-компетентно. То познава простичките принципи на здравето, за които мнозина са невежи. Не е необходимо да си лекар, за да прилагаш тези познания както за себе си, така и за другите. Дори едно дете може да го направи, а защо не опиташ и ти?

Заедно за по-добро здраве

Четирима юнаци – за по-добро здраве

Инициативата „Заедно за по-добро здраве“ посещава различни градове в България, за да помага на всеки, който желае. С помощта на фондация АДРА, Издателство „Нов живот“, една група книгоразпространители открива начин, не само да представя своите книги в цялата страна, но и да даде възможност на желаещи да проверят напълно безплатно своето здравословно състояние в няколко области. Част от групата са четири малки момчета, които са сериозни, въпреки жаждата за игра, която нормално я има във всяко дете.

И вместо да се отдават на игри и забавления през лятната ваканция, тези деца решават да жертват няколко дни, за да участват в тази благородна инициатива и кауза. Те споделят пред микрофона на Радио 3:16 и предаването „Вярата днес“ за своите преживявания и това, което научават от тях. Надявам се техният пример да бъде заразителен и да ни мотивира да сме полезни не само на себе си, но и на нуждите на другите.

Слушайте предаването, за да чуете повече за инициативата „Заедно за по-добро здраве“ от техния наставник и ръководител Ростислав Магеров и от самите деца, които няма как да не направят деня ви слънчев и усмихнат.