Здраве и здрав разум

food

Какво да кажем за… Здраве и здрав разум

В сравнение със своите баби и дядовци ние знаем категорично повече по въпросите на здравето. И сме несравнимо по-болни от тях.

Те са живели в блажено невежество за това що е то парабени, ГМО, PH+, транс-мазнини, имитиращи продукти и прочие. Днес ние отдаваме крехкото си здраве на замърсяването, промишленото животновъдство, консервантите и добавките в храната, алчността на акулите от хранителната промишленост и така нататък.

Дали, обаче, цялата тази загриженост не минава границите на здравия разум и ние не се увреждаме допълнително, подлагайки се на стрес от мисълта, че не сме направили всичко “както трябва”, не сме били достатъчно съвестни по отношение на здравето си? Къде свършва загрижеността и почва параноята? Къде е здравословно да спрем в трескавото издирване от какво още и още да се откажем, какво още и още да направим?

И още нещо – удоволствието от храненето – забранено или задължително? Кое е по-добре – да ядеш торта с приятели или броколи сам? Ако начинът на хранене пречи на социалния живот, с кое да направим компромис?

Ако ви стана интересно, да знаете, че и на нас ни беше интересно, затова си побъбрихме на тази тема в “Какво да кажем за…”

Слушайте ни в петък, 26 май и коментирайте. Планираме и второ предаване.