Книга на книгите

Исус Христос и Библията – втори епизод на поредицата „Библейски курс“

Дейвид Ливингстън е сред най-известните лекари-мисионери в Африка. Множество градове и университети по света носят неговото име. Когато започва своята обиколка из Черния континент през 1852, той има 73 книги, които заедно тежат към 180 килограма. След като изминава повече от 400 км, се налага да изхвърли някои от книгите, защото не е възможно да ги пренася през джунглата. Продължава да изоставя книги, докато се придвижва по своя маршрут. Накрая библиотеката му се свива само до една книга – Библията.

Вероятно всеки има любима книга, а мнозина – повече от една. Всички класации обаче представят Библията като фаворит, който няма конкуренция. Ако някой не е съгласен с тази констатация, може да провери сам като ѝ обърне специално внимание.

Много повече от книга

Не само рекордите, в които попада Библията, я издигат над останалите книги. Най-важното за нея е, че тя променя живота. Милиони хора от всички времена свидетелстват, че тази книга ги е спасила от какви ли не беди – от алкохолизъм, през депресия, до семейни проблеми и тежки загуби на близки. Как можем да обясним това? Отговорът се съдържа в произхода на Библията. Тя не е обикновена книга с обикновен автор. В нея са разкрити идеите, мислите, плановете и целите на Великия Бог, Създателя на всичко. Тези планове касаят нашия живот и бъдещето на света. Макар че Библията е писана от множество хора, тя има един единствен Автор, който е направлявал написването на Своята книга. Чрез нея желае да влезе в близък контакт с всеки човек и да му разкрие нещо изключително.

В настоящото предаване от поредицата „Библейски курс“ ще имате възможност да научите повече по тази тема и по други въпроси, свързани с Книгата на книгите. Пасторите Петър Кузев и Борислав Йорданов ще ви запознаят със значението на Библията за успеха в нашия живот.
Ще ви насочат как благодарение на нея можете да го постигнете и вие, за да стоите на здрава и сигурна основа в несигурния свят, в който живеем.