По пантофи – Новото семейно предаване на радио 3:16

slippers

Едно от най-приятните неща на света е след умората и стреса на работния ден да обуеш скъпите на сърцето си пантофи и да се почувстваш у дома. Токчетата вече не убиват, строгите обувки не стягат. И ти идва настроение за дълги и интересни разговори.

Това искаме и ние в радио 3:16 – да се отпуснем, да се настаним удобно и да си кажем всичко. Темите, свързани със семейството, отношенията между родители и деца, между мъж и жена, между стари и млади, са едни от “най-бодливите” теми на живота изобщо. Затова искаме да се събуем по пантофи и да ги “разминираме” внимателно, с кадифени ръкавици. Без бързане, без срокове, без обвинения и без горчилка. Спокойно, с усмивка и най-вече – с любов.

Светът около нас не “промотира” семейството. Не фокусира амбициите си в него. По-скоро го е избутал в периферията на ценностната си система и го използва предимно като декорация за празници, бизнес начинания и политически послания.

Ние искаме поне мъничко да отворим очите на света за истината – семейството е важно! Най-важното нещо. Обикновено изричаме тази мъдрост, когато е вече късно. Нека го направим, докато е още рано – докато любовта помежду ни е все още жива, докато децата ни са все още малки. Да направим ревизия на склада с житейските приоритети и да сменим етикетите. Да запазим голямата червена цифра “1” за овехтелия кашон с надпис “семейство”.

Обуйте пантофите и идвайте. Чакаме ви.