Малки чудеса, Велик Дизайнер – интервю с д-р Сюзън Филипс

Още помня часовете по биология. Това беше един от любимите ми предмети в училище, който за разлика от много други ме държеше буден. Спомням си как с удоволствие наблюдавах и изучавах мравките и всякакви други живинки – и навън, и в класната стая. Голямата ми колекция от бръмбари впечатли не само съучениците ми, но и учителката ми по биология и ми донесе шестица. Все пак не мога да кажа, че този предмет промени живота ми. Но животът на д-р Сюзън Филипс наистина е преобърнат точно от тази наука.

биология и вяра

Да повярваш в Бога заради биология

Тя е изключително динамична, усмихната и позитивна личност. Макар да е млада и жизнена, тя е декан на факултета по Биологични и геологични науки в Университета Лома Линда. Излъчва завладяваща енергия с начина, по който разказва за любимата си област в науката. Или казано по нейния начин: „Аз съм толкова щастлива, че някой ми плаща, за да правя това, което обичам да правя всеки ден.“

Още по-завладяваща е нейната вяра в Бога и дълбокото ѝ убеждение, че Библията е в пълна хармония с любимата ѝ наука. Тази наука е причината д-р Сюзън Филипс да приема насериозно, че зад всичко това стои един Велик Дизайнер, който върши малки чудеса.

Слушайте интервюто, което д-р Филипс даде специално за слушателите на Радио 3:16. От него ще научите вълнуващи неща за вярата и науката, както и за причините хората да са склонни да предпочитат еволюцията пред вярата в Бога.