Сътворение? Наистина ли? – интервю с д-р Леонард Бранд

Еволюционната теория на Дарвин е широко приета в обществото. Не само в научните и образователните среди, но и в рекламите, развлекателната индустрия и дори в религията. Причината е погрешното разбиране, че науката била доказала еволюцията като неоспорим факт. Но вярно ли е това? Конференцията за вяра и наука, както и групата учени от Европа и Америка, които я организираха, показаха, че това не е вярно.

Сътворение от Бога

Опровергава ли науката Библията?

Ни най-малко! Различни учени вярват в библейския доклад за Сътворение от Бога. Изследванията им потвърждават описанията и времевата рамка, представени в този доклад. Един от тези учени е професор д-р Леонард Бранд. Преподавател е в Университета Лома Линда в САЩ и е специалист по палеонтология и геология с над 50 годишен опит. Изследванията му на земните пластове и фосилите, които се съдържат в тях, са го довели до убеждението в достоверността на Библията.

На конференцията д-р Бранд представи своите аргументи в няколко презентации и лекции. Внимателният му анализ на фактите от парка Йелоустоун и фосилизираните дървета там, представляват категоричен отговор на досегашните интерпретации на еволюционистите. Новите доказателства, на които не е обръщано внимание досега, показват, че фосилизираните гори са в резултат на събитие, което съответства на потопа, описан в Библията.

Д-р Леонард Бранд даде кратко интервю, специално за слушателите на Радио 3:16. В него може да научите повече за основанията за вярата му в Сътворение от Бога и в достоверността на Библията, както и за последната му книга „Сътворение? Наистина ли?“, която е написана на достъпен език за всеки човек.