Бог върши удивителни неща – интервю с д-р Джоузеф Кидър (2 част)

Събуждаш се рано от тежестта на решението. То виси над живота ти и заплашва да те смаже. Не можеш да избягаш от него. Трябва да го вземеш. Ти. Друг не може вместо теб. Борбата продължава цяла сутрин. А в съзнанието ти отекват те. Двата гласа, които водят битката за теб. Готов ли си да вземеш своето решение? Готов ли си да видиш удивителни неща, които Бог ще извърши за теб?

Бог върши удивителни неща

Избавен от огнената пещ

Предният път оставихме д-р Джоузеф Кидър пред огнената пещ. Подобно на тримата младежи пред статуята на царя и той трябва да вземе своето решение. На кого да бъде верен. Има толкова много, което може да загуби. Ирак е особена страна с особена култура. Дори християните имат своите особености. На карта е заложено не само образованието, професията и бъдещето. Човек може да загуби живота си. Затова решението е съдбоносно.

Д-р Кидър обаче не е сам. Бог, когото е избрал и с когото разговаря може да върши удивителни неща. Достатъчно е да Му имаш пълно доверие. Ако следваш волята Му, Той е способен да те изведе от огнената пещ. Онази, в която си влязъл не по свое желание. Бог е там заедно с теб и знае през какво преминаваш. Имаш ли му доверие?

Удивителни неща в живота и на другите

Думите му нарушиха тишината: „Или си луд, че си готов да преминеш, през това, през което премина или имаш нещо, което и ние искаме да имаме.“ Верността впечатлява. Силата, която Бог дава, за да победиш, съборя предразсъдъците и пленява. Д-р Кидър разказва какво се случва с онези, които почти го умъртвяват и го изхвърлят на улицата като труп. Но църквата на Христос е там, за да помага, за да подкрепи и да се моли. Затова никога един християнин не е сам, дори когато собственото му семейство го изоставя. Той има близки, на които може да разчита.

Как историята от Ирак се пренася в САЩ? Как от инженер се става пастор? Как се променя живота на хиляди хора, само защото Бог ти е дал силата да бъдеш верен? Бог върши удивителни неща не само в живота на д-р Кидър. Чрез него Той достига и до 20 годишното хипи Тай Гибсън, който години по-късно става автора на книгите „Влюбване безкрай“ и „Бог на име Желание“. Как се случва всичко това? Слушайте в предаването „Вярата днес“ и интервюто с д-р Джозеф Кидър.