Божието лице – библейско послание от п-р Слави Чирпанлиев

Когато Уилям Монтегю Дайк бил само на десет години, той ослепял при инцидент. Въпреки увреждането си, Уилям завършил университет с отличие. Докато бил в университета, незрящият младеж се влюбил в дъщерята на високопоставен британски военноморски офицер и накрая решили да се оженят.

Малко преди сватбата Уилям направил операция на очите си с надежда това да възстанови зрението му. Ако опитът се окажел неуспешен, той щял да остане сляп до края на живота си. Уилям настоял да оставят превръзката на неговото лице до сватбения ден. Ако операцията се окажела успешна, той искал първия човек, когото види, да бъде новата му булка.

Настъпил сватбеният ден. Многобройните гости – включително кралски особи, политици и изявени мъже и жени от обществото – се събрали заедно, за да станат свидетели на брачната церемония. Бащата на Уилям, сър Уилям Харт Дайк, и лекарят, извършил операцията, стояли до младоженеца, чиито очи все още били покрити с превръзка. Органът засвирил сватбения марш и булката бавно тръгнала по пътеката към предната част на църквата. Веднага щом пристигнала пред олтара, хирургът извадил от джоба си ножица и отрязал превръзката от очите на Уилям.

Напрежението изпълнило залата. Всички затаили дъх, докато чакали да разберат дали Уилям може да види жената, застанала пред него. Като стоял лице в лице с бъдещата си съпруга, думите на Уилям отеквали из катедралата: „Ти си по-красива, отколкото съм си представял!“

Очи в очи с Исус

Едно от най-хубавите неща, които може да ни се случат е да видим Божието лице. Всички библейски герои са си мечтали за това. Един ден ще застанем очи в очи с Исус Христос и видим лицето Му за първи път. Неговата слава ще бъде далеч по-прекрасна от всичко, което някога сме си представяли в този живот.

Библейското послание от поредицата „Зареди се“ на Хоуп Ченъл България е представено от пастор Слави Чирпанлиев. Той е един от малцината българи, които се връщат от чужбина, за да бъдат полезни на страната и народа си. Надяваме се неговото послание да ви насърчи и зареди положително.