Готвачът съм аз

От едно женско списание разбрах всичко за италианската любов. Нещата са повече от лесни. Запознати твърдят, че ако гледаш настоятелно един италианец, след 20 секунди той сам ще дойде при теб. Любопитна съм да разбера дали това е случаят на семейство Коци.

Никой не иска да бъде самотен. Дори и в рая!
италианска поговорка

Моето хоби е да готвя

Елза: Много добре помня деня, когато срещнах Корадо. Бях на 12 и това не означаваше любов за мен. Но пет години по-късно го видях отново и си казах: „Леле, този откъде се взе!“ 20 секунди!

Корадо: Това се случи и с мен! Бях на 13 – една година по-голям от Елза. Първия път хич не се впечатлих. Помислих си: „Тая не ми харесва!“ Но следа 5 години вече имах друга идея: „Тук май има нещо интересно“.

Корадо: Бях на 7, когато обмислих сериозно този въпрос: Ако стана пастор, жена ми трябва да знае какво й предстои. Затова на 16 сключих сделка с Бога: „Господи, ако си съгласен с тази идея, дай ми знак. Нека да имам само една приятелка и тя да има представа какво означава да бъде жена на пастор. И, Боже, нека нещата не се случат преди да навърша 18!“. Когато времето се изпълни, отново го ударих на молитва: „Господи, вече съм на 18! Няма време! Никакво момиче не се задава на хоризонта!“

Елза: Корадо ми каза: „Искам да бъда пастор и мисионер“. Отвърнах: „Прадядо ми беше пастор. Дядо ми и брат му също бяха пастори. Баща ми и неговите братя са пастори. И брат ми учи за пастор. Мислиш ли, че знам нещо за пасторите? И освен това, 10 години съм живяла в Африка, защото баща ми е мисионер. Дали не знам нищо за мисионирането?“.

Корадо: Тогава вдигнах очи към небето и казах: „Боже, малко си преувеличил нещата!“

Сватбите отминават, животът продължава

Красотата без доброта е като изветряло вино.
италианска поговорка

Повечето двойки мислят, че успешната връзка е въпрос на сексуална съвместимост, а тя е нещо друго – да отчиташ сложността и да поемаш отговорности.
– Много е важно да говорим.
– И да нямаме тайни един от друг.
– И да имаме пълнота и приятелство.

Корадо: Но! Винаги има едно „но“! Има едно място, където не можем да останем заедно. Караме се и ставаме агресивни. Ама агресивни с уважение! И това е кухнята. Моето хоби е да готвя. Тя готви вкусно, но не обича да го прави, колкото мен. Няма как да съчетаем нещата. Ако готвя аз, трябва да съм сам. Затова бях твърд и решителен, когато заявих, че готвачът съм аз! Не тя! И ако обича, да ме уважава!

Има два начина да се спори с жена. Нито един не работи!
Може би Корадо е открил третия начин!