Интервю с д-р Алберто Тим: Елън Уайт и Настоятелството на нейните писания

Алберто Тим за Елън Уайт и Настоятелството EGW Estate

Елън Уайт – един глас от миналото, все още актуален и за нас днес.

Интервю с д-р Алберто Тим за Елън Уайт и за Настоятелството на нейните писания.

Елън Уайт – една от 100-те най-забележителни личности в американската история; Автор на хиляди публикации в печатните издания и на 40 книги – общо 100 000 страници; В челните места на най-превежданите автори в човешката история; 87 години живот през 19-ти век и началото на 20-ти; Майка на 4 сина – двама от тях умират рано – на 3 месеца и на 16 години; Работи, пътува и пише на три континента – Северна Америка, Европа и Австралия; Получава хиляди видения от Бога за миналото, настоящето и бъдещето…

Защо са актуални нейните писания? Кои книги е задължително да прочетем? Какво представлява Настоятелството на нейните писания? Отговори на тези и други въпроси – в предаването „Вярата днес“.

Елън Гулд Уайт (на английски: Ellen Gould White), позната в миналото в България и като Елена Вайт, по рождение Хармън (англ. Harmon) (1827 – 1915) е известна като радетел за образование, човешки права, равенство между расите, премахване на робството и много продуктивна християнска писателка, чиито творби са преведени в цял свят. Заедно със съпруга си, Джеймс Спрингер Уайт (на английски James Springer White), са едни от съоснователите на Църквата на адвентистите от седмия ден.

Източник: Уикипедия