Кога, ако не сега, кой, ако не аз – интервюта с Алек Алексиев и Георги Божилов

Войната в Украйна запали огън, който изпепелява и прогони милиони от домовете им. Отчаяни хора с малко багаж и с малки деца пътуват през зимата в студ, глад, жажда и отчаяние. Не знаят накъде отиват. Те са бежанци, които бягат от пожара на войната. Бягат за живота си като библейския герой Лот и неговото семейство.

Не е необходимо да си представяме картината. Виждаме я от кадрите по телевизията и в социалните мрежи. И тези кадри събуждат вярата днес. Събуждат практичната вяра в мнозина. Онази страна на християнските убеждения, която е готова не просто да гледа, а да действа веднага.

Кога ако не сега, кой ако не аз. Това е девизът на практичната християнска вяра, и на онези, които го следват. Исус казва в Библията: „Понеже сте го направили на един от тези най-скромни мои братя, на мен сте го направили.“

В предаването „Вярата днес“ ще чуете разказ на двама души, които не могат просто стоят като зрители. Те тръгват, за да помагат на нуждаещите се. Това са българският актьор Алек Алексиев и инженерът Георги Божилов

В студиото на Хоуп Ченъл България споделят своите преживявания и защо са готови да правят нещо за бежанците. Може да посетите сайта на Хоуп Ченъл България – hopetv.bg, за да гледате цялото предаване.