Морско момиче

Интервю с Мартина Костова

Тя прилича на модел. Изглежда на 18, но е на 28. Определя се за интроверт и това се забелязва от пръв поглед. От дълбоките води е несъмнено. Според приятелите ѝ е малко странен човек, спокойна и позитивна. Носи някаква мечтателност. Сигурно защото е морско момиче.
От Варна!

Интереси и работа

Интересите ѝ се менят и сякаш непрекъснато се увеличават. Дизайн, психология, бизнес, маркетинг, а също и ботаника. Точно затова у тях е джунгла.
Работи в агенция за дигитален маркетинг, има частни клиенти и фрийлансъри.
В този бизнес е важно да си прагматичен, организиран и да спазваш срокове. А също да си креативен и да съумяваш да си по-добър от конкуренцията, защото тя е жестока.

Рефлекс за смисъл

От Ню ейдж спиритуалности до Библията
Марти улавя от дете духовните пластове. Тя се изправя пред големите въпроси на живота. И търси отговори, отвъд това, което може да се види и да се пипне. Изследвала е всевъзможни странни идеи – Ню ейдж спиритуалности, видове сродни души и пламъци-близнаци. Имала си е и домашен олтар. Сега, като се обръща назад, тези неща ѝ се струват малко смешни. И не съвсем. Те могат да бъдат подвеждащи и опасни, защото работят. Но само донякъде.

Марти не успява да сглоби от тях пълната картина за смисъла, нито да получи отговори защо нашите отношения са толкова чупливи. Защо сме тук? И защо ни се случва това, което се случва?
Изследвах връзката между видовете души и кармичните връзки. Бях вманиачена по пламъците-близнаци. Но не бях се сетила да изследвам връзката на душата и Бога. А тя е най-най-най-върховната връзка!

Кръстопътни въпроси и дизайнерски отговори

Да живееш сам е много по-различно, отколкото да си с някого. Това е като рестартиране – подреждаш се по нов начин. Когато това се случва с нея, Марти знае, че започва нов етап от живота. Тя умее да разпитва сама себе си и да намира точно това, което ѝ трябва в момента.
И сега знае какво иска – да прочете Библията!
В този момент приятелка я кани на курс по библейско изучаване.
Съвпадение или част от един по-добър план?
Марти вярва, че Бог е тук за нея.

Бог – Геният на общуването

Сега тя се учи да говори с Него. Той ѝ отговаря, но тя понякога се бави да го чуе. Какво пречи? Личният стил. Да, всички искаме да правим нещата по своя начин. Но няма как да отречем: Божият начин е по-добър.

Получих съвет от приятели да питам Бога, когато съм на кръстопът. И забелязах как Той умее да ти отговаря по изключително креативен начин. Понякога само ти можеш да Го разбереш. Божествен дизайн. Наистина, гениално е.

Вече съм го питала за доста неща. Но забелязах, че не Го слушам от раз. Пет пъти трябваше да се случи нещо, за да кажа: Ок, Боже! Разбрах те. Но винаги е добре да слушаш Бога. Защото Той иска най-доброто за нас и има перфектния план за всеки човек.