Най-сигурното убежище – библейско послание от п-р Стоян Петков

Преди години гледах един забавен филм за семейство, което създава бомбоубежище под къщата си. Страхът, че рано или късно ще започне ядрена война принуждава това семейство да се приготви за дълги години престой под земята. Съпругата обаче е бременна и около Карибската криза с ядреното оръжие в Куба, те влизат в убежището, за да са готови за войната.

Става така, че при нещастен случай върху къщата им пада едномоторен самолет. И това ги кара да вярват, че ядрената война е започнала. А властите си мислят, че семейството е загинало. Синът им се ражда в бомбоубежището и те прекарват там над 30 години. Обучават момчето и му предават всичко, което знаят. Запасът им от провизии обаче привършва и затова се налага синът да излезе от убежището, за да потърси храна. Но младият мъж е напълно неподготвен за съвременния свят, в който попада.

Къде е?

Идеята на този филм е поучителна в много отношения. Но това, което ми идва на ум е въпросът: Такова ли е, такъв вид ли е най-сигурното убежище в този свят? Място, където да избягаш от войната, епидемията или от трудностите и проблемите. Мнозина днес търсят такива убежища и укрепват домовете си. Вярват, че техният дом е тяхната крепост. Или пък си купуват имоти на село или в планината. Но кое всъщност е най-сигурното убежище в нашия свят?

В библейската вест, записана от пастор Стоян Петков за Хоуп ченъл България, ще намерим отговор на този въпрос. Чуйте я.