Най-страхотната работа на света

Андрю Макчесни е изключително добър разказвач. Как е станал толкова добър? Ето късата версия на тази история:

Неговата работа е да стане звезда

Андрю завършва университета с една нескромна мечта: да стане известен журналист. Без опит в Америка обаче няма шанс за подобна работа. Обречен е да разказва истории за откраднати велосипеди или за котки, свалени от опасно високи дървета. Е, той не планира да отразява подобни „събития“. Иска да интервюира президенти и премиери и да пише за военни конфликти. Теми, които бързо ще му се отплатят със световна слава.

Най-страхотната работа на света

На път към славата – с работна виза за Русия

По това време – 1996-1997 година Русия неизменно присъства в новините. Там все нещо се случва. Или поне Борис Елцин влиза в болница. Така Андрю открива своята „златна жила“. Той си купува еднопосочен билет и едногодишна работна виза. Поема за другия край на света със 700 долара в джоба – достатъчни за наема на апартамента, който е наел. Майка му се тревожи: „Анди какво ще стане с теб, ако не си намериш работа?“ Андрю е смел: „Ако трябва и в метрото ще спя, но ще успея!“

Звезден план – новакът е готов за работа

Андрю никога не се е съмнявал в съществуването на Бога, но не е задълбавал в това. В Русия решава, че Бог, църквата и религията не се вписват в звездния му план. Той си казва, че всичко, от което се нуждае, е да работи здраво. Месец след като пристига, получава най-ниската работна позиция в един вестник и започва да действа. Оказва се, че си е изработил добра стратегия за успех. Само за 4 години вече е особа №2 в изданието. Насърчен, той си повтаря, че ако продължава така, скоро ще бъде пръв.

Какво не е наред с тази работа?

По същото време Андрю започва да осъзнава, че нещо не е наред. „Тогава започна и черната серия с моите приятели. Един беше хвърлен в затвора, друг се разболя от СПИН. Самият аз пушех по две кутии цигари на ден и се дрогирах. Дадох си сметка, че само за миг можех да изгубя всичко. Да ме депортират, да ме арестуват и дори да умра. В такъв случай защо блъсках толкова здраво! След две седмици се обадих у дома: “Майко, напускам работа“. Днес Андрю пътува по целия свят, събира вдъхновяващи истории и дори му плащат за това. Най-страхотната работа на света!

Нова работа

Наистина Андрю Макчесни е страхотен разказвач, а това си личи и от историята, която ни разказа на финала на това интервю. Новата му работа наистина му носи известност, но тази подробност вече не го вълнува.