Не бой се – библейско послание от п-р Румен Радев

Разказват, че известният учен Луи Пастьор имал силен ирационален страх от мръсотията. Може би затова е измислил и пастьоризацията. Толкова голям страх изпитвал да не се зарази с някаква инфекция, че се отказвал от ръкостискането като поздрав.

Един друг също куриозен пример за панически страх е случаят с 23-я президентът на САЩ, управлявал Щатите в края на 19 век. Разказва се, че заедно със своята съпруга имали такъв ужас от електрическия ток, че когато инсталирали електричество в Белия дом, двамата не смеели да докосват ключовете за осветлението. И ако нямало някой от прислугата около тях, който да угаси лампите, семейство Харисън си лягали и спели на светло.

Страхът е неизбежен

Може да ни е странно, че някой изпада в такъв панически страх, но покрай пандемията от коронавирус и от смъртта, която причини той, може би самите ние се докосваме поне малко до страха, който владее в нашия свят. Сякаш страхът е неизбежен.

В предаването ще чуете п-р Румен Радев. Той е завършил философия в Софийския университет и ще сподели с нас библейската и по-точно божествената философия за това как да се справим с ужаса и страха в живота.
Краткото му послание е част от поредицата „Зареди се“ на Хоуп Ченъл България, която може да гледате на техния сайт – hopetv.bg.