Преди да хвърлиш камъка – библейско послание от пастор Деян Николов

„С моите камъни по моята глава“ е често срещано преживяване, особено когато избираш подходящия камък, за да хвърлиш по някого. Може да бъде сравнено и с бумеранг, който винаги намира пътя обратно към онзи, който го е запратил по другите. Осъждането е човешка слабост, която не липсва от живота ни. Библията има какво да ни каже по темата с камъните.

осъждането

Осъждането на виновния

„Как може да направи такова нещо?“ „Ау, че ужасна постъпка!“ „Тя направо заслужава…“ Да, тя заслужава и те правеха това, което заслужава. Бяха я сграбчили за косите и я влачеха сред тълпа от викове и хули. Захвърлиха я пред Исус. „Ето я! Тя е виновна. Ти кажи…“ Какво трябваше да каже Исус? Подлежи ли на осъждане, както пише в закона или да следваме джендърските закони на римляните, които нищо не правят по този въпрос?

Темата за осъждането е актуална и днес. И тази библейска история може да ни бъде полезна, защото ни учи поне на два важни урока. Пастор Деян Николов ще ни помогне да анализираме случая и да го пренесем за нашия живот в своето библейско послание по радио 3:16.

Деян Николов е служител на църквата в Тутракан. Преди това е бил служител в църквата в Русе и в различни църкви в района. Семеен е с едно дете.