Предразсъдъците – библейско послание от пастор Петър Кузев

Можем ли да изгубим живота си заради предразсъдъците? Шокиращ въпрос, който очаква своя задължителен отговор. Има ясен такъв и той ни е даден в Библията. Ще го открием с помощта на пастор Петър Кузев в предаването „Библейски послания“ по Радио 3:16.

предразсъдъците

Предразсъдъците са опасно вредни

Предразсъдъците са предубеждения, които нямат своите основания да бъдат такива. Това е определена нагласа на човека. Тя е създадена прибързано и най-често въз основата на мнение, което не почива на сериозни аргументи. Защо това е проблем и то сериозен? Защото води човека до липса на способност да добие и преработи правилно информацията по отношение на обекта, към когото изпитва предразсъдъци. Това естествено може да породи негативни и неблагоприятни оценки за другите или най-малкото неправилни и неадекватни представи.

Библията ни представя колко е вредно да имаш предразсъдък в три основни посоки. Кои са те? Без да разкриваме всичко от разглежданата тема в предаването, ще споменем само, че предразсъдъците засягат нашето отношение към Бога. Исус и спасението му беше отхвърлено именно поради предразсъдъци. Това означава, че ако не се справим с предразсъдъците, както пастор Кузев ни съветва от Библията, нещата могат да станат изключително сериозни за духовния ни живот. Какво да направим? Като за начало слушайте предаването…

Copy link
Powered by Social Snap