Предразсъдъците – библейско послание от пастор Петър Кузев

Можем ли да изгубим живота си заради предразсъдъците? Шокиращ въпрос, който очаква своя задължителен отговор. Има ясен такъв и той ни е даден в Библията. Ще го открием с помощта на пастор Петър Кузев в предаването „Библейски послания“ по Радио 3:16.

предразсъдъците

Предразсъдъците са опасно вредни

Предразсъдъците са предубеждения, които нямат своите основания да бъдат такива. Това е определена нагласа на човека. Тя е създадена прибързано и най-често въз основата на мнение, което не почива на сериозни аргументи. Защо това е проблем и то сериозен? Защото води човека до липса на способност да добие и преработи правилно информацията по отношение на обекта, към когото изпитва предразсъдъци. Това естествено може да породи негативни и неблагоприятни оценки за другите или най-малкото неправилни и неадекватни представи.

Библията ни представя колко е вредно да имаш предразсъдък в три основни посоки. Кои са те? Без да разкриваме всичко от разглежданата тема в предаването, ще споменем само, че предразсъдъците засягат нашето отношение към Бога. Исус и спасението му беше отхвърлено именно поради предразсъдъци. Това означава, че ако не се справим с предразсъдъците, както пастор Кузев ни съветва от Библията, нещата могат да станат изключително сериозни за духовния ни живот. Какво да направим? Като за начало слушайте предаването…