Реакциите срещу абсурдния закон за вероизповеданията – разговор с п-р Милен Георгиев

Законите са важно и хубаво нещо, когато помагат и служат на обществото. Какво обаче става, когато законите са несправедливи и пречат на свободата на хората? Как трябва да реагираме, когато законите вместо да са полезни, задушават и отнемат основните права и свободи на личността?

закон за вероизповеданията
закон за вероизповеданията

Протести срещу новия закон за вероизповеданията

В началото на месец май в Народното събрание на Република България беше внесен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията. Наскоро този законопроект премина на първо четене в Парламента и това доведе до силни реакции от почти всички религиозни общности в България. Бяха проведени няколко публични протеста от хиляди вярващи в София и в големите градове, които възразяват срещу предлаганите промени.

С какво не са съгласни и защо протестират вероизповеданията и религиозните общности в България? Каква е опасността, която ги заплашва, ако тези промени в новия закон за вероизповеданията се приемат? Допустимо ли е християните да използват протеста като средство и какво казва Библията по този въпрос?

На тези и други въпроси ще отговори в предаването „Вярата днес“ п-р Милен Георгиев, секретар на Съюза на църквите на адвентистите от седмия ден в