С поглед в бъдещето – библейско послание от д-р Емил Гаджалов

Страхове от бедствия като цунами, урагани, земетресения и финансови сътресения доминират в заглавията на новините. По тази причина преди няколко години National Geographic инициира проучване относно какво мислят хората за потенциален сценарий за края на света. Някои от основните констатации в проучването са:

• Повече от 62% смятат, че светът ще преживее голяма катастрофа през следващите 20 години.

• Четирите най-вероятни сценария на бедствие включват (по ред) страховито земетресение, унищожителен ураган, терористична атака, финансов колапс.

• 71% си представят голяма катастрофа през живота си като „действие на Бога, а не на хората“.

• 85% признават, че не са готови за опустошително събитие; 25% твърдят, че не са направили абсолютно нищо, за да се подготвят за голяма катастрофа.

• На въпроса какво бихте направили в нощта, преди светът да свърши, трите най-чести отговора са – възстановяване на разрушени отношения с любими хора (27%), секс (24%) и запасяване с ресурси (20%).

Очевидно е, че хората се вълнуват от бъдещето си и наистина мислят за края на света. Има очакване за него. Простират поглед напред, за да надникнат в бъдещето. Искат да разберат повече. И усещат, че в крайна сметка нещо ще се случи.

Д-р Емил Гаджалов ни споделя погледа на един, взирал се напред като всички нас. Гледайки в бъдещето, той е успял да види нещо удивително. Какво е то, слушайте в предаването Библейски послания. Надявам се, че ще ви хареса.