Светилището – прозорец към спасителния план – интервю с д-р Ричард Дейвидсън

Коя е най-важната тема на Библията? За да си отговорим на този въпрос би трябвало да разгледаме в колко библейски пасажи се среща тази тема. Статистиката е категорична и нейният отговор е: светилището.

Светилището – най-важната тема на Библията

Защо е важно светилището?

Библията е изпълнена с идеите за светилището. Д-р Ричард Дейвидсън нарича светилището „прозорец към Божието сърце“. Забележителното е, че то е значимо още преди да се появи греха. А след това става още по-важно за разрешаването на този проблем във вселената. И в основата на неговото значение е, че в центъра му се намира Исус Христос. Той служи в светилището, за да бъде осъществено нашето спасение. Затова Бог ни кани да влезем в светилището, което е Негов дом. Какво се случва там? Какво точно прави Христос в светилището? На тези и други въпроси ще ни отговори накратко д-р Ричард Дейвидсън. Той се съгласи да даде кратко интервю специално за слушателите на радио 3:16 по време на Четвъртата международна библейска конференция, проведена в Рим тази година. Въпросите на интервюто бяха подготвени и зададени от д-р Емил Гаджалов, директор на Теологичен колеж „Стефан Константинов“ – София.

Д-р Ричард Дейвидсън е специалист по Стар завет и преподавател в Университета Ендрюс в САЩ

Завладян от светилището

Д-р Ричард Дейвидсън е специалист по Стар завет и преподавател в Университета Ендрюс в САЩ. Той е изнесъл стотици семинари по целия свят по темата за светилището. Преди няколко години представи новите си изследвания и на семинар в България. Съвсем скоро предстои да бъде издадена книгата му за светилището от Библейски изследователски институт. Тя е плод на дългогодишните му изследвания върху цялата Библия.

Слушайте краткото интервю с него, за да разберете повече защо той е толкова завладян от темата за светилището.