Формулата на дълголетието от баба Надежда Шиндева – интервю с пастор Петър Кузев

Формулата на дълголетието! Интернет е пълен с множество такива. Повечето си ги знам, ама не ги живея. Просто отлагам, за да се организирам по-добре. Някои ме озадачиха, други ме развеселиха, а трети – честно казано, не ги разбрах. Затова поканих пастор Петър Кузев, който се готви да си приготви цял списък „Какъв дядо искам да бъда на 100 години по рецепта на баба Надежда Шиндева“! Ето и неговите „изчисления“.

Формулата на дълголетието - пастор Петър Кузев разказва

Петър Кузев за формулата на дълголетието

Забелязал съм, че гените на дълголетието се предават, но не са единственият фактор. Те може и да не свършат своята работа. На второ място идва здравословният начин на живот. Баба Наде не е маниак на тема здравословно хранене, но е доживяла 100 години. Умерена е. Даже на рождения си ден беше яла торта, но малко. Според нея, сиромашкият живот й е помогнал да стигне до тези години. Има борбен дух и положителна настройка към живота. И разбира се, чувство за хумор. Да погледнеш нещата от друг ъгъл. Да се надсмееш над собствените си слабости и да бъдеш великодушен към другите.

Виждал съм възрастни хора, които ги е яд, че младите продължават да живеят, а те си отиват! При нея това го няма. Тя се радва на всичко около себе си. Не иска нейният живот да бъде продължен, а другите да живеят добре. Това се вижда!

Поставил съм си задача да си подготвя списък, който да ми напомня какъв трябва да бъда, когато остарея. Баба Наде е вдъхновение за мен. Дано да бъда такъв дядо на 100 години!

Формулата на дълголетието – решете задачата по свой начин

Формулата на дълголетието? Да, тя се състои от прости неща. Ясни, лесни и достъпни. Лъчезарната баба Надежда ни подсказва в час по дълголетие! Интервюто с нея в Джобен формат – Да доживееш 100 години.

Здравословен живот, но без крайности, чувство за хумор и богат социален живот с хубави хора! „Със смях повечко и с плач!“ Дотук стигнах аз. Споделете вашите опити и наблюдения в коментар под публикацията! Работата върху формулата на дълголетието трябва да продължи!