Великата история на Библията за мюсюлмани – послание от пастор Веселин Сакалев

Всеки обича интересните истории, особено когато са истински. Те се ценят от всички хора по целия свят, независимо от тяхната националност, вяра или религия. Библията ни представя една велика история, която е не просто истинска. Нейната цел е да достигне до всеки човек, защото е жизнено важна и защото Бог желае това.

Великата история на Библията за мюсюлмани

Библията за мюсюлмани, евреи, християни и за всеки човек

Свещеното писание е книга на три религии, които вярват в истините, записани на нейните страници. Не само християните изследват тази книга. Великата история от нейните страници издига значението и прави актуална Библията за мюсюлмани, евреи, за други нехристияни и за всеки човек. Разгръщането на тази история започва от първите ѝ страници и продължава до последната. Бог желае да представяме цялата история на Библията, а не само малка част от нея.

Точно това ще чуете в предаването „Библейски послания“ по радио 3:16. Нашият гост-говорител Веселин Сакалев представя как можем да разкажем тази история на Библията за мюсюлмани. Той разгръща пред нашето въображение голямата картина на това, което Бог прави за всеки от нас. Онова, което е било загубено от нашите първи родители е възстановено, благодарение на Исус Христос.

Пастор Веселин Сакалев е завършил теология в Румъния. Преподавател е в Теологичния колеж „Стефан Константинов“ в София. Бил е пастор в Кърджали, Велико Търново, а в момента служи на църквата в град Смолян.