Четете Библията

Влюбените обичат да пишат. Преди бяха писма, а днес са по-кратки послания – може би есемеси, статуси, мейли и чат обяснения в любов. Но има влюбени, които пишат цяла книга, защото обичат някого. Или най-малко поне посвещават книгата на любимия човек.

четете библията

Бог пише Библията от любов

Библията често е наричана любовното писмо на Бога за човека. И тази книга наистина Бог посвещава на всеки от нас, защото ни обича. Неговата любов апелира: „Четете Библията! Тя е за вас. Копнея да промени живота ви. И в нея ще научите колко много ви обичам!“

В нашия разговор с дългогодишен читател на Книгата на книгите ще разберем кое е специалното, което можем да открием докато четем Библията. Ще открием кои са най-основателните аргументи, за да имаме доверие точно на тази книга, а не на други, които претендират за свещени. Ще си обясним и защо Бог е избрал да се открие точно чрез Библията на хората, а не по някакъв друг начин.

Четете Библията

Това е апелът на госта в предаването „Упражнение по вяра“ – пастор Агоп Тахмисян: Четете Библията! Чуйте какви са неговите основания за това.

Пастор Агоп Тахмисян е популярен говорител. Изнесъл е стотици семинари, лекции и теми. Негова запазена марка е да вплита въпросите на християнството и вярата с научните теми и въпроси. Автор е на няколко книги – Библейска космология, Геологията и библейския потоп, Основни учения на Библията и други.