Да преживееш невъзможното – Библейско послание от п-р Борислав Йорданов

„Невъзможно!“ Стандартен израз, който използваме, когато не вярваме, че нещо може да се случи. На 20 годишна възраст, на Ким била поставена диагнозата Поликистозен синдром на яйчниците. Това било състояние, което води до стерилност. На 37 години тя почувствала някакво здравословно неразположение и отишла на лекар. Каква била неговата диагноза?! Ким била бременна в осмия месец. Разбира се, това не е единственият случай на подобни невъзможни чудеса в медицината. Празникът в края на всяка календарна година също е в чест на такава невъзможна ситуация. 

Рождество Христово

Рождество Христово

В Евангелието от Матей 7:14 е цитирано пророчество дадено 700 години преди това: „Ето девицата ще зачене и ще роди син; и ще го нарекат Емануил“ (което значи, Бог с нас). Това е Божието чудо, което е по-удивително от всяко медицинско чудо. Рождество Христово е отговорът на Бога за неразрешимият проблем, в който изпада човека поради греха. От кризата на Адам и Ева в райската градина, до безизходицата, в която се озоваваме често всички поради греха и злото, Бог има решение, дори когато всичко изглежда невъзможно.

Нищо не е безвъзвратно изгубено, щом Бог се е заел с него. Библията често ни повтаря, че за Него няма нищо невъзможно. И гаранция за това е раждането на Исус като бебе в обор преди повече от 2000 години. Нека отново насочим мислите си в края на годината към истинския смисъл на Рождество Христово. Това е решение за хиляди невъзможни ситуации в нашия живот. Чуйте нещо повече за тази вест на надежда в предаването „Библейски послания“.