Дом за Гергана

Съдбата на Гергана е много тъжна. Тя идва от дом за деца. Работи като хигиенист в Националното радио. Има две дечица и няма дом. БДЖ ги приютяват в порутен кантон в с. Драгичево. Условията са примитивни – те спят на земята, липсва санитарен възел…

АДРА строи

Влади Стойков е студент в Исландия, възпитан в християнски дом. Той вярва, че част от смисъла в живота е да направиш света по-приятно място за живеене. Започва целенасочено да издирва възможности да бъде полезен. И попада на историята на Гергана. Запознава АДРА със случая и събира първоначалните средства. Така започва всичко.

Мариан Димитров, директор на АДРА: Извървяхме труден път. Бяха нужни разрешителни за строежа и документи по узаконяване на проектите. От началото на годината имаме строителното разрешение. Моята бригада днес е само от пастори. В тяхно лице срещам голяма подкрепа – не само като отношение, но и като работна ръка. Църквата не е само сградата. Тя е и тук – на терена, където можем да помогнем. Когато един страда, друг да го подпре. Така разбираш, че евангелието има сила да прави чудеса – да подкрепя, да дарява и да помага на хората в реалния живот.

Пастор Емил Гаджалов, д-р по теология: Радваме се да помогнем на АДРА за този изключителен проект. Аз самият имам 2 дъщери и съм съпричастен на нуждата на Гергана и нейните момичета.

Пастор Емил Гроздев: За мен е удоволствие да помогна на моите приятели. Радвам се, че Бог ни е дал възможност да осъществим тази благородна кауза. Възхищавам се на постоянството и упоритостта на шефовете на АДРА – Мариан Димитров и Симеон Гутутков

Симеон Гугутков, координатор на проекта: Дом за Гергана и двете й дечица. Те заслужават да имат покрив. Това е всичко.