Характерът на Исус в една жена – въведение в библейската книга Рут

Да пожертваш бъдещето си заради чужд човек? Да оставиш родителите си, страната си и възможностите си за щастие, за да последваш свекърва си? Невъзможно! Дори за поредния телевизионен сапунен сериал. Но това е основата на сюжетната линия на красивата, истинската история от Библията – историята на Рут.

Въведението на библейската книга Рут
Въведение в библейската книга Рут

Да следваме добрите примери

Библейската книга Рут съдържа послание от Бога. Тя е актуална не само за емигрантите и хората, които търсят по-добро бъдеще в чужда страна. Краткият драматичен семеен разказ за вярната Рут е дълбок и сгряващ сърцето. Апелира към пробуждането на всички добри качества, които Бог е заложил в нас. Любовта и посвещението на една жена, отразяват истинският характер и посвещението на Христос. Верността и саможертвата на нашия Господ са събрани в малкото и добро сърце на всеотдайната Рут. Това е пример, който си струва да следваме. От него можем да се научим как да следваме Бога, независимо от обстоятелствата.

Пастор Венцислав Панайотов прави кратко въведение в библейската книга Рут. Какво е значението на тази книга за библейската история? Каква е нейната цел и
значение за нашия живот? Слушайте в предаването „Теологос“ по радио 3:16