Книгата Откровение – пълната картина за Христос – интервю с д-р Джон Полийн

Мнозина са объркани докато четат. Книгата е наситена с твърде много символи и сякаш неразбираеми послания. Какво означава всичко това? Може ли всеки да си го тълкува както си иска? Как да разберем най-важното послание на последната книга на Библията – книгата Откровение на Йоан?

Откровение на Йоан - по Радио 3:16

Д-р Джон Полийн – специалист в изследването на книгата Откровение

Десетки години той не само чете, изследва и преподава вестите на тази книга. Преди 2-3 десетилетия той е част от екипа на комисията, която разглежда подробно пророческите книги Данаил и Откровение. Заедно с този екип създават един от най-задълбочените изследователски трудове в седем тома. Затова д-р Полийн с право може да бъде наречен един от най-добрите специалисти върху книгата Откровение на Йоан.

На Четвъртата международна библейска конференция неговата тема върху книгата Откровение препълни аудиторията, която беше определена за подготвения му доклад. Въпреки това броя на хората, които искаха да чуят презентацията му, продължи да се увеличава. Така се наложи представянето да бъде изместено в голямата аудитория, използвана за общите доклади.

Д-р Джон Полийн – специалист в изследването на книгата Откровение

Актуалният и достъпен теолог

За щастие д-р Полийн не е дистанциран и откъснат от реалността човек. Напротив, той е изключително достъпен, отворен за другите и широко скроен. От години е изключително активен в интернет. Поддържа две интернет страници с материали, статии и коментари. Освен тях може да бъде открит с ежедневни коментари във Фейсбук и Туитър. Един от мащабните му настоящи проекти е Фейсбук коментар на книгата Откровение на Йоан.

Повече за него и онова, което д-р Джон Полийн сподели специално за слушателите на Радио 3:16 може да чуете в предаването „Вярата днес“.