Стабилна интимна връзка – това не е оксиморон

Дайте да бъдем честни. Да започнеш връзка е по-лесно, отколкото тя да издържи във времето. Влюбването е фасулска работа. Но да останеш завинаги влюбен в човека до себе си – ето, това вече е висш пилотаж.

Стабилна интимна връзка - Радио 3:16
Стабилна интимна връзка?

Как интимната ни връзка да бъде стабилна?

Защото те, интимните неща, са деликатно нещо, летливи сапунени мехури, които се топят във въздуха много лесно. Днес любимата до теб е ангел, останал случайно без крила, а утре… дявол, които си крие опашката под полата. Днес не можете да дишате един без друг, утре не можете да се дишате един друг. С две думи, нивото на удовлетворение от една връзка се измерва не с интензивността на пиковия ѝ момент, а със стабилността и дълголетието ѝ.

И точно тук се пука гърнето. Колкото повече време прекарваме заедно, колкото повече се опознаваме, толкова повече перата от ангелските крила почват да капят и да расте опашка. Невъзможно е да не открием пукнатини, грапавини, дефекти, белези, гнило и развалено под сияйната повърхност. Защото те са си там, има ги.

И въпреки това, има начин. Животът го доказва. Има връзки-легенди, има семейства, които ни карат да въздишаме от завист и тайно да си пожелаваме тяхната съдба. Познаваме ги и знаем, че любовта им не е фалш. Значи може.

Един от легендарните холивудски актьори в залеза на годините си изрича знаменита мисъл: „Мъж, който не може да види красавицата до себе си под пластовете остаряла кожа, не е никакъв мъж“. Защото в стабилната връзка красотата е вечна, не се влияе от външните фактори. Тя е в очите на влюбения човек.

Е? Как да стане една връзка стабилна?

Не е чак толкова сложно. Иска се търпение, упоритост, воля и надмогване на себе си. Иска се внимание, вярност, искреност, приемане и общуване. Разочаровани ли сте? Очаквахте някакъв голям секрет? Казахте ли си вече: „О, това го мога! Нищо интересно.“ Ами, като можете, го правете.
И ще преживеете чудеса. Честна дума!