Момичето от конкурсите за красота

Короната на красотата в комплект с брак

Конкурсите за красота определено не са благочестиво занимание. И дали нашата приятелка трябва да се изявява точно тук? Може би се надява да си уреди живота. Или просто си пробва късмета. Да не забравяме, че в тази страна богатите живеят в радикален шик, който може да импонира единствено на арабските приказки за невиждани съкровища. А тя е сираче. Има приемен родител и вероятно не гладува. Но нима обикновеният живот може да се сравнява с короната, която върви в комплект с брак с най-богатия и влиятелен мъж по онова време? Очевидно, ако сега вземе своето, няма да има никакви грижи в бъдеще.

Смело сърце - конкурсите за красота

Мисията на миската. А тя има ли такава?

Познахте ли я? Това е еврейската претендентка от конкурсите за красота – Естир! Чаровна и мила, но не особено духовна. Как разбрах? Ами много просто – тя не говори за Бога. Крие ли се, какво ли? Не можем да й влезем в главата. Може би не иска да бъде дискриминирана, или пък е стеснителна. Може да е защитна реакция. Днес също момичетата с морал и вяра са етикирани като задръстени и примитивни. Да се афишираш като вярваща в тези среди не е готино. И все пак, фактите са си факти: тя е момиче от конкурсите за красота, което познава Бога. А по-точно знае за Него.

Може ли една кралица на красотата да промени света?

Какво се случва с нея? Как става фактор в едно политическо решение? И как успява да заяви позицията си във време, в което жените са били безгласна буква? Затаете дъх! И в безоблачното небе на красавиците се струпват буреносни облаци. Оказва се, че животът на много хора е в нейните ръце. Какво ще направи тя? Момиче като нея едва ли може да промени света! Все пак Естир не е политик, инфлуенсър или социален инженер. Тя е само една хубавица, която има шанс да грабне титлата в поредния конкурс за красота.