Не си забравен – библейско послание от п-р Румен Радев

Има хора, които са находчиви и умеят да печелят от всичко. И този, който публикувал рекламата в местен вестник в Канзас Сити явно е бил такъв. Рекламата е удивителна със своята простота. В нея се казва: „Ще те слушам да говориш 30 минути без да коментирам – само за 5,00 долара“. Дали е странно?! Определено. Някой да даде пари, за да може да говори половин час с друг. Едва ли може да се спечели от това. Сигурни ли сте? Дали някой е позвънил на номера от тази реклама?

Съвсем скоро след като е публикувана, находчивият човек с рекламата получавал по 10 до 20 обаждания на ден. Това е добра сума пари, за да не правиш нищо. Но тя ни показва, че за мнозина болката от самотата е толкова остра, че са готови да си платят, за да получат половин час приятелство.

Чувството, че си самотен, изоставен и забравен е присъщо на мнозина. Много хора изпитват подобни чувства в определен момент. А някои ги изпитват постоянно. Живеем в пренаселени градове, но това не ни прави по-малко самотни. Живеем до съседи, с които може би дори не се поздравяваме. А ако в живота ни връхлети бедствие или труден момент (то това не е рядко явление), тогава чувството на отчаяние става още по-голямо. Понякога дори непоносимо.

В кратка библейска вест, записана за телевизия Хоуп Ченъл България от пастор Румен Радев, ще намерим насърчение, което се отнася за всеки. Особено за онези, които се чувстват забравени в живота си.