Нов център на АДРА България в Пазарджик

Хубаво е, когато има хубави новини. Жалко, че са толкова рядко. Толкова рядко, че почти отвикнахме от тях и дори някак си спряха да ни вълнуват. Култивирахме вкус към драмата, сензацията, лошата новина. И все пак, носталгията по добрата новина е жива. Ето една такава…

На 16 юни 2022 година в Пазарджик се откри медико-социален център на фондация АДРА България. Неговата цел е да предостави пространство за добри дела, където хора да помагат на хора, тоест доброволци да извършват безвъзмездни или на символични цени услуги за хора в неравностойно социално положение. В него има лекарски кабинети, стаи за социални събирания, кухня, детски стаи. Построен е изцяло с дарения и доброволчески труд, без участието на държавата и общината. Въпреки това, планът е той да работи в тясно сътрудничество с общината и Центъра за социално подпомагане в Пазарджик.

Чуйте какви са конкретните му планове в близко бъдеще, кой може да се възползва от услугите в него и кой с какво може да помага в него, според директора на фондация АДРА България, бъдещия управител на Центъра и един от доброволците-ентусиасти.