Основата на благовестието – библейско послание от п-р Иван Пенев

Теория, ако я дефинираме, означава правдоподобен или научно приемлив общ принцип или набор от принципи, предложени за обяснение на нещо.

Практика от друга страна я дефинираме като действителното приложение или използване на идея, вяра или метод, за разлика от теориите, свързани с тях.

Животът е пълен с теории, но теориите, идеите или вярванията не винаги се прилагат на практика. Когато теориите се приложат на практика, откриваме дали нашата теория е правилна или неправилна.

Човек още от детството започва да се занимава с тези неща. Например децата развиват много теории защо родителите им грешат. Много деца си мислят теоретично, че като като станат възрастни ще могат да си хапват каквото си поискат, да си купуват каквото си поискат и да стоя будни до късно.

Но когато пораснат и се опитат да приложат тези теории на практика, се оказва, че са грешали. Ако ядат без контролно, напълняват без контрол, разбират колко е важна думата бюджет и им става ясно, че 21:00 изглежда много по-добре от 1:00 часа през нощта.

Християнството е преди всичко практика

Ако един човек проучи какво е християнството и какво представлява основата на благовестието, той ще разбере, че то не е някаква теория. В Библията и в живота има множество примери за това. Най-добрият от тях е Исус. Но както самият Той ни казва, последователите Му ще вярват не само в Неговото учение, но и ще практикуват онова, което е правил, докато е бил на земята.

В предаването ще научим повече по въпроса от п-р Иван Пенев. Ще имаме възможност да видим и пример на човек, който е живял неотдавна. Той казвал за себе си, че иска животът му да бъде един аргумент в полза на християнството. Дали е успял и в какво точно – слушайте, за да разберете…