Примира душата ми за дворовете Господни – послание от пастор Методи Маев

Започваш да четеш Библията с голям ентусиазъм. Но не след дълго достигаш до пасажи, които убийствено те изморяват и приспиват. Описанието на подробностите в земното светилище са били пречка за мнозина, за да прочетат внимателно цялата Библия. Защо са дадени тези отегчителни подробности? Какво значение имат те за нас днес?

Описанието на земното светилище
Описанието на земното светилище

„Светилище, за да обитавам между тях“

Бог заповядва да Му направят светилище, за да идва и да се среща със Своя народ в него. Моисей го прави точно по образеца, който му показва Бог. Всички подробности в това светилище са уроци от Божия спасителен план. Те разкриват много подробности и тайни за начина, по който Исус Христос ни изкупва от греха. Когато ги изучаваме и търсим тяхното значение, те престават да бъдат вече отегчителни. Но от тях разбираме много за характера и любовта на Бога.

В предаването „Библейски послания“ пастор Методи Маев отдръпва завесата на двора на старозаветното светилище. С негова помощ ще потърсим духовното значение на всички онези важни елементи в него, чрез които Бог ни разказва за своята любов.

Методи Маев е бил пастор в няколко църкви в България, а в момента служи на църквата в град Вълчедръм.