Мъжът на моите мечти е…

Накарайте едно момиче да ви опише мъжа на своите мечти и тя най-вероятно ще ви опише любимия си актьор или футболист, или музикант. Защото мечтите ѝ са свързани най-вече с това как изглежда той, каква кола кара и колко е „готин“. Разбира се, след няколко сърдечни разочарования критериите започват да се променят и ако до трийсетгодишна възраст жената все още не е намерила своята половинка, тя има вече много

по-зряла представа за „мъжа на мечтите си“.

Но още по-добре е, ако сърдечните разочарования се сведат до минимум. Не е приятно да носиш душевни белези цял живот. Особено, ако можеш да си ги спестиш. Затова, мили момичета, когато запърхат пеперудите в стомаха ви и розови сърчица заплуват в очите ви, тръснете глава и си задайте няколко прозаични отрезвяващи въпроса по адрес на своя избраник.

Например, ревнив ли е? Много често, особено в началото на връзката, ревността изглежда като забавен комплимент. Любимият ми е така безпаметно влюбен в мен, че изпада в паника при мисълта, че мога да отида при друг. Но ревността не е забавна, повярвайте. А много лош, направо пагубен навик. Защото е породена от силно собственическо чувство. То от своя страна, съсипва всяка романтика и всякакви добри отношения. На никого не е приятно да бъде собственост на друг или дори само другият да го счита за своя собственост. Така се губи уважение, свобода, спонтанност. Любовта си отива. Така че… късайте бързо с ревнивците, момичета. Не ви трябват. Ревността няма да си отиде, ако вие се държите примерно и не давате поводи. Той ще си ги намери. И ще превърне живота ви в ад.

Мъжът на мечтите има амбиции

Още един важен въпрос, който да си зададете – вашият любим амбициозен ли е? Има ли мечти, планове за живота, стремежи; работи ли за тяхното постигане? Или я кара по инерция, не му пука какво постигат другите (или дори още по-лошо – завижда им, без да прави нищо), не се развива, не постига нищо? Помислете, искате ли такъв незрял мъж до себе си? Искате ли да имате още едно дете, освен тези, които ще му родите? Искате ли да няма на кого да разчитате в кризисен момент? Искате ли вие да бъдете цял живот двигателят на семейството, да изкарвате парите, да организирате домакинството, да се грижите за всичко, а той да бъде просто зрител?

И още важни въпроси трябва да си зададете. Чуйте ги в предаването.