Това ли е истинският?

„ Истинският мъж“ и „истинската жена“

Казват, че любовта е сляпа, но колко да е сляпа? Ако кривият нос на любимата ми изглежда като на гръцка богиня, добре; тази слепота не е опасна. Ако любимият ми прилича на хибрид между Брад Пит и Айнщайн, пак добре. И тази слепота не е опасна. Но ако любимият е груб, а аз го смятам просто за искрен; ако любимата ме лъже, а аз се радвам на нейното въображение; ако той ме заплашва, а аз считам това за проява на мъжкарство; ако тя флиртува с други, а аз го приемам за нещо нормално… тогава слепотата е опасна.

А най-лошото е, когато слепотата ни порази в периода на опознаване. И се излекуваме от нея, когато сме вече женени. Което, за съжаление, е най-често срещаният случай. Тогава се чувстваме измамени, наранени; струва ни се, че целият свят се е сринал, че не са останали добри хора; че бъдещето ни е опропастено. 

Личи ли си “истинският” отдалеч?

За какви признаци да внимаваме, колкото и да сме влюбени, колкото и съвършена да изглежда отсрещната страна? 

Ами, например, дали има саморазрушителни навици, които тържествено обещава да изостави. Но след няколко месеца все още е на фаза „тържествени обещания“. Защото ако другият до вас предпочита „малкия си порок“ пред вас, макар прекрасно да знае, че той е вреден и опасен, нямате голям шанс някога да бъдете номер едно в живота му.

Или, например, дали обича да говори постоянно за себе си. Ако вие започнете да разказвате нещо, което сте преживели, но той няма търпение да ви изслуша, прекъсва ви и почва да говори за своето преживяване… ако сте разтревожени за нещо, но той не му обръща внимание, докато то не стане тревожно и за него… ако деветдесет процента от времето ви заедно е заето от описания на неговия живот, неговата работа и неговите приятели, от неговите разсъждения и мнения за живота, а вашите изобщо не са интересни… 

И още пет-шест неща, за които трябва да внимавате, независимо колко сте влюбени. За да сте сигурни, че човекът до вас е „вашият човек“. Чуйте ги в предаването.