Приключения и пътешествия на килограм

Интервю с Хенри Стобър

Хенри е заразен с духа на приключенията и пътешествията още 4-годишен, когато чичо му го взема на колене и му разказва за красивите страни, в които е живял – Австралия и Папуа Нова Гвинея. Тогава се ражда една мечта – да отиде там. Когато е на 21, Хенри си купува билет за Австралия. Продава всичко, което има, защото знае, че заминава за дълго. Страната оправдава очакванията му и завинаги пленява сърцето му. След като се връща 16 пъти, накрая решава да постъпи практично и да емигрира.

пътешествия и приключения с Хенри Стобър

Адреналин за пътешественици

19-годишният Хенри не пропуска да се включи в друга авантюра. Прекосява Сахара с обикновен микробус, който купуват на добра цена с приятели и се опитват да го стегнат доколкото могат. Разбира се температурата – над 50 градуса – е истинско предизвикателство за човешките възможности. Боксуването в пясъците и затъването в дюните вдига адреналина и пали кръвта на героите. Но Хенри забелязва и друга промяна – изведнъж молитвеният му живот започва да процъфтява. Когато си на края на света, бързо се досещаш единствено на Кого можеш да разчиташ. Пък и в Сахара не всичко е безоблачно. Появява се призракът на смъртта…

Пътешествия и приключения – втора глава

Като всеки артист, Хенри все още е едно голямо дете. Той обича красивата природа, обича да снима и да се забавлява. Един ден обаче се замисля за приключение от нов вид: „Аз съм фотограф. Какво мога да направя за Бога?“ Приятелката му подсказва: „Защо не направиш книга за Сътворението със снимки от Австралия?“ В съзнанието му обаче изплува нещо по-голямо – да направи филм.

„Бог ми даде всичко, за което дори не съм мечтал – прекрасна съпруга, страхотен проект и пари, за да обиколя света и да снимам. The Creation: The Earth is a Witness беше готов през 2009 година. За 10 години, откакто се разпространява, филмът е видян от 100 милиона души на живо.“ Равносметката? „Бог каза: Ако ти устоиш за мен и аз ще устоя за теб! И наистина, Той спази обещанието Си“.

И така, Хенри ни взе на пътешествие и превърна интервюто в приключение. Всъщност това е животът му – пътешествия и приключения.