Какво е човекът

Всички сме чували изразите: „човек – това звучи гордо“; или пък, „Човек с главно Ч“; или „това е един истински човек“; а някои обичат да казват „просто бъди човек“ и подобни неща. И от тези изрази научаваме колко е важно за хората понятието „човек“. Защо? Какво означава човек? Отговорът не е лесен, защото човеците са забравили.

Началото

Както разглеждахме в предната тема, началото е въпрос на вяра. Но дори без нея можеш да се загледаш в чудото човек. Погледни в очите му. Навлизаш в нов свят. Страшен и чуден. Загадъчен и дълбок. Понякога жесток. Цяла вселена. Може да пътуваш ден след ден през нея. Откриваш необятни неща. А това е само образ и подобие на онова в началото. Представи си Оригинала…

Библейска антропология

Науката, която се занимава със същността на човека се нарича антропология. Тя има различни направления и досег с различни науки като философията, психологията и много други, включително и теологията. Съчетанието между теология и антропология се нарича Библейска антропология. Библията е учебникът за тази наука. С помощта на пастор Трифон Трифонов, ще навлезем накратко в тази област.

Гледайте във видеото цялото предаване…