Религия на радостта

Вярна ли е тази дефиниция?

Радостта е положително чувство, емоция, свързана с вътрешно задоволство, приповдигнато настроение, екзалтация, вълнение и възбуда. Радостта обикновено е временно явление по повод дадено събитие, което предизвиква желание за веселие, смях и празнуване. Пример за радост е чувството, с което децата отварят коледните подаръци. Много често се използва като синоним на щастие. (Уикипедия)

Религия на радостта

Радостта – важна тема

Все по-малко се вижда радост по лицата на хората, които срещаме по улицата. Може би радостта започва да изчезва дори по лицата на християните, които иначе вярват, че християнството е религия на радостта. Защо се получава така?

Със сигурност има изобилие от причини около нас в живота ни. Натисни копчето на телевизора. Виж отношението на поредния ядосан продавач или купувач в магазина, от който пазаруваш. Помисли само за състоянието на политиката, икономиката, здравеопазването, образованието, личния ти живот и т.н. Списъкът може да бъде много подробен и личен. Затова да го оставим, а да послушаме споделените от сърце впечатления на един радостен и позитивен човек с много богат опит.

Как хората разбират радостта? Има ли фалшива радост и истинска радост? Какво казва Библията за радостта? Какво става в живота ти, когато намериш истинската радост? Какво представлява истинската религия на радостта? На тези и други въпроси ще чуем откровените отговори на Божидар Тончев – директор на радио „Гласът на надеждата“ в продължение на 20 години.