Вярата в Бог

Може би сте чували някой да казва, че вече не вярва в нищо. Животът и обстоятелствата в него могат да обезверят човека. Но истината е, че няма някой, който да не вярва в нещо. Никой от нас не проверява дали автобусният шофьор, който управлява нашия автобус е употребил алкохол или дали има шофьорска книжка. Никой от нас не проверява чрез изследване, дали храната, която си купуваме от магазина не е замърсена с отрова. Можем да продължим с още примери, но всички те показват, че всички някак си вярват на определени неща. Всеки човек вярва.

Вярата в Бог

Защо вярваме в Бог?

Мнозина отричат вярата в Бог. Наричат ги атеисти. Но дори и атеистите вярват. Вярват, че няма Бог. Това е вяра. Тя се се основава на доказателства, точно както вярата в Бог не се основава на доказателства в научен смисъл. Но тя се основава на аргументи. Кои са тези аргументи, ще разгледаме в предаването „Упражнение по вяра“ с помощта на пастор Иван Попов. Той е служител на църквата в град Пловдив и е започнал да вярва в Бога в началото на 90 години на 20 век.
Какъв аргумент за вярата в Бог са животът, смъртта и възкресението на Исус Христос? Историята е много добре документирана и потвърдена от очевидци. Имаме основания да се съмняваме повече в съществуването на някоя древна историческа личност, отколкото в Христос. Но защо е толкова важно да вярваме в Христос? И защо Той е единственият път за достигане до Бога? Няма ли други пътища?

Слушайте предаването на радио 3:16, за да разберете повече по тези и други въпроси.